Leonarda që u dëbua për në Kosovë dëshiron të kthehet në Francë

Leonarda që u dëbua për në Kosovë dëshiron të kthehet në Francë

SHARE

Leonarda Dibrani, pjesëtare e komuniteti romë ishte dëbuar nga Franca për në Kosovë në vitin 2013, së bashku me familjen e saj, të cilët tani jetojnë në Kroaci.

Ajo ka thënë për televizionin BFMTV  se dëshiron të “kthehet në Francë të falënderoj njerëzit që ndihmuan atë kur ajo kishte probleme atje”.

Leonarda që u dëbua për në Kosovë dëshiron të kthehet në Francë

Në vitin 2013 Leonarda 15 vjeçare, ishte dëbuar për në Kosovë nga Franca, dëbimi i saj kishte ndodhur përderisa ajo ishte duke shkuar në shkollë, ku më pas kishin pasuar edhe protesta për kthimin e saj në Francë.

Por presidenti i Francës, Francois Hollande i kishte ofruar asaj kthimin në Francë por pa familjen e saj, gjë të cilën ajo nuk e kishte pranuar, raporton vosgesmatin.fr.

Ajo jeton në Kroaci me familjen e saj

Vajza re e cila tani është 18 vjeç,  jeton në Kroaci me familjen e tij, disa kilometra nga kryeqyteti i Zagrebit.

Vajza, së bashku me nënën e saj dhe vëllezërit, tani kanë pasaporta kroate. Kjo e lejon atë për të udhëtuar lirshëm në shtetet e Bashkimit Evropian.

Dhe Leonarda shpreson për të shkuar në Francë sa më shpejt që të mundet: “Unë dua të shkojë në Francë për të falënderuar njerëzit që më kanë ndihmuar kur kam pasur shumë probleme,” thotë ajo.

Gjatë qëndrimit të familjes së Leonardas në Kosovë, ata kishin hasur probleme të mëdha për tu adoptuar me jetën si dhe familja e saj ishte sulmuar nga persona të panjohur në Mitrovicë.