Ekonomi

Ekonomi

Ky është afati i fundit për shuarjen e operatorëve ilegalë

Brenda disa javësh dy operatorët ilegalë të Serbisë të cilët funksionojnë në territorin e Kosovës, kryesisht në komunat e banuara me shumicë serbe në veriun e Kosovës, pritet të shuhen. Ndërkohë, operatori i tretë i...

Vazhdon mbipopullimi i postës, punësohet vajza e anëtarit të bordit

Pranvera Xhokli është në mesin e kandidatëve të suksesshëm në konkursin e Postës së Kosovës për punësimin e recepsionistëve dhe postierëve. Për 23 pozitat e lira në konkursin publik kanë aplikuar 850 persona. Në fund ka...

‘Bebe në bord’ – shoferët tani obligohen të vënë shenjat dalluese në automjete

Ministri i Infrastrukturës, Lutfi Zharku ka nënshkruar sot udhëzimin administrativ për shënimin e automjeteve me destinim të veçantë, ku përcaktohen kushtet, forma, ngjyra, madhësia, përmbajtja, mënyra e vendosjes së shenjës dalluese në automjetet e...

Punëtorët “pa letra” vërshojnë tregun e punës

Një numër i madh i punëtorëve në sektorin privat punojnë në mënyrë jo formale, pasi nuk i kanë nënshkruar kontratat e punës me punëdhënësit, thonë udhëheqës të sindikatës së punëtorëve. Kontrata nënkupton që punëdhënësi është...

Korrupsioni vazhdon të mbetet pengesa kryesore  për zhvillim ekonomik

Ambienti i të bërit biznes në Kosovë po cilësohet të jetë i kënaqshëm për ata që dëshirojnë të investojnë. Por, niveli i lartë korrupsionit po shihet si pengesa kryesore drejt zhvillimit të qëndrueshëm ekonomik.Kështu...

Për një vit në Kosovë janë asgjësuar 500 mijë kilogramë produkte shtazore

Organizatat joqeveritare, të cilat merren me mbrojtjen e konsumatorit, alarmojnë për produkte të dyshimta, të cilat po rrezikojnë shëndetin e qytetarëve, ndonëse pohimet e tilla i kanë kundërshtuar mekanizmat shtetërorë që merren me kontrollin...

Të drejtat e punëtorëve vazhdojnë të shpërfillen

Edhe pse në Kosovë ekzistojnë të gjitha ligjet të cilat mbrojnë të drejtat e punëtorit, ato fatkeqësisht nuk po gjejnë zbatueshmëri. Këtë e thotë  Haxhi Arifi, kryetari i “Bashkimit të Sindikatave të Pavarura të Kosovës”,...

Punësimet: “Qeveria po numëron edhe njerëzit që kanë gjetur punë jashtë vendit”

Kryeministri Isa Mustafa është i bindur se gjatë dy viteve të fundit janë krijuar 40 mijë vende të reja të punës. Njësoj mendon edhe ministri i Ministrisë së Financave, Avdullah Hoti i cili thotë se...

MTI ka hequr nga tregu 2 mijë e 440 produkte

2 miliardë e 536 milionë euro është vlera totale  shkëmbimeve tregtare të Kosovës. Kjo shifër është matur prej janarit deri në tetor të vitit të kaluar. Në raportin final të punës së Ministrisë së Tregtisë...

Avdullah Hoti: Trefishohet numri i të punësuarve

Ministri i Financave, Avdullah Hoti ka treguar për të arriturat në fushën e punësimit, me ç’rast  ka prezantuar periudhën për vitet 2014-2016, e që tregon shifra të punësimit trefish më të larta. “22 mijë të...

Zëvendëskryeministri Kelmendi pret përfaqësuesit e BERZH-it

Zëvendëskryeministri, Ramiz Kelmendi ka pritur në një takim përfaqësuesit e Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim. Delegacionit i BERZH është kryesuar nga Elena Petrovska, si dhe Franklin Steves përfaqësues i Iniciativës për Klimën e Biznesit dhe Qeverisjen...